Trendi lakberendezési stílusok 2023-ban

2023.04.13.
news-03

A MINIMALIZMUS LESZ A MEGATREND
A szakemberek szerint a minimalizmus lesz 2023 megatrendje. Ez nem véletlen, hiszen napjaink túlzott információáramlása idegőrlő tud lenni, emiatt az emberek többsége azt szeretné, ha otthon végre kikapcsolódhatna. Olyan otthonra vágyunk mindannyian, ahol nem kell a felesleges részletekkel túlterhelni magunkat, ahol csend van és nyugalom. A minimalizmus az egyszerűségével és egységességével teljes mértékben megfelel ezen kívánalmaknak, ráadásul a funkcionalitása is minket támogat. Te is ilyen stílusban szeretnéd berendezni az otthonodat? Akkor figyelj!

AMARETO szürke U alakú balos kanapé

A MINIMALISTA STÍLUS ISMÉRVEI:
Ne zsúfold tele a teret! (A tér 20 %-a bútor, 80 %-a szabad tér.)
Nem kell túlzó dekorációval tele aggatni a szobákat, amit használsz az pedig legyen környezetbarát.
Használj többfunkciós bútorokat! (ággyá alakítható kanapé, tárolónak is használható ülőke)
A felhasznált anyagok, burkolatok, textilek tartósak és megbízhatóak legyenek.
2-3 természetes alapszínnél ne használj többet!
Engedd a természetes fény érvényre jutását!
HI-TECH STÍLUS
2023-ban egyre nagyobb teret hódíthat magának a már most is közkedvelt csúcstechnológiás Hi-Tech stílus. Rengeteg fémet, műanyagot, üveget használnak, jellemzőek a sötét árnyalatú színek, az egyenes geometriai formák használata – mindez a természetes anyagokkal kombinálva. Az egyszerű és kényelmes használhatóság lett a fő cél, amit intelligens alkalmazásokkal tesznek elérhetővé.

GHOST 3 részes üveg dohányzóasztal szett

Néhány példa: az alkalmazott rendszer optimalizálja a lakásban keringő levegő minőségét, kényelmessé és egészségesebbé téve az otthonodat, de egyben a szobanövényeknek is kedvez. A lámpák nem csak fényt szolgáltatnak, hanem hangszóróként is funkcionálhatnak, a kanapék vannak, amelyek más nyugalmi helyzetbe lökdösik a horkolni kezdő alvót.

MODERN ÉS EKLEKTIKA
A globalizáció folyamatai, az éghajlatváltozás, a környezetért való törődés a belsőépítészetre is hatással van. Emiatt 2023-ban minden divatirányzat a tökéletes megoldást keresi arra, hogy egy olyan harmonikus, kényelmes teret teremthessen meg, ahol jó élni.

A modern belső térben a fő irányzat az eklektika lesz, ami több belsőépítészeti stílus kompetens keveréke. A minimalizmus és a hi-tech elemei együtt élnek a klasszikusokkal, a vidéki stílusokkal és a barokkal – így szinte tökéletesen kombinálja az egyébként teljesen összeférhetetlennek tűnő tárgyakat. Természetesen ehhez is érzék kell, hiszen elég egy pici hiba, és az eklektika nem harmóniát teremtő stílusként, hanem káoszként jelenik meg a belső térben.

A lakóépületek vidéki stílusát 2023-ban kombinálni lehet a minimalizmussal, és a csúcstechnológiával is. Elő lehet venni az elavultnak tűnő, de saját kezűleg felújított bútoroknak, az eredeti szerelvényeket – újabb esélyt adva nekik az életben maradásra és arra, hogy a szülői hagyaték generációról-generációra öröklődjön.