Milyen színek határozzák meg 2023-ban a lakberendezést?

2023.02.15.

A pasztell és cukorka színek is népszerűek maradnak és közülük egyet érdemes kitüntetett figyelemmel követni: a levendula lilát. Egészen pontosan a levendula krém lesz a favorit a lakberendezők szerint. Ez a pasztell szín új energiákat tartogat, jól megférnek majd mellette a meleg bézs árnyalatok, a fekete-fehér, a mandula és a halványkék színek. A pasztellek közül kevesen mernek a rózsaszínen, a tojáshéj sárgán és a babakéken túl választani. A levendula lila kis felületen is merész választás, mégsem harsány. Jól párosítható föld színekkel is, de számtalan stílusba is könnyen illeszthető.

A 2023-as év színeit további árnyalatokkal lehet még izgalmasabbá tenni. Az 1-2 tónussal eltérő színekkel a szobát külön zónákra lehet osztani, egyes területeket ki lehet emelni. A fehér és világos színekkel pedig a kisebb helyiségeket teheted optikailag tágasabbá.

Népszerűek lesznek a meleg sárga árnyalatok is, amelyek a napsütéses időre emlékeztetnek és a jó hangulatról gondoskodnak. A hideg árnyalatokat is alkalmazhatod a lakás díszítésére, relevánsak lehetnek a szürke és a zöld, a kvarc és malachit színek hűvös változatai. A konyhában és a hálószobában 2023 modern és stílusos színe lehet a menta szín, amit célszerű az adott helyiség egyik falán alkalmazni, és valamilyen geometriai díszítéssel kombinálni.

A cyberpunk névre hallgató irányzat tovább gyűjti rajongóit jövőre is. A 2020-as években tomboló harsány, kulturális mozgalom méltán népszerű mind az öltözködés, mind pedig a lakberendezés terén. Legismertebb jellemzői a neon színek és a neonfények, vagány feliratok. Válassz merész, neon színű kiegészítőket és párosítsd őket sötét árnyalatokkal az igazi underground hatás érdekében. Már hazánkban is számtalan márka forgalmaz egyedi neon feliratokat. Válassz egy inspiráló mottót, vagy egy rád jellemző kifejezést és dobd fel vele a kedvenc helyiséged.

A monokróm örök kedvenc, és szerencsére 2023-ban ismét aranykorát éli. Szeretnél elegáns helyiséget kialakítani, kerülöd a divatos, harsány színeket, de a bézs és a homok színek sem a Te világod? Jövőre válaszd a fekete-fehér párost, ami elegáns, klasszikus stílust kölcsönöz az otthonodnak, kiváltképp a konyhában és a fürdőszobában alkalmazva.

Ennek a hűvös eleganciának senki sem tud ellenállni. Ezek mellett pedig gyakran bukkannak majd fel az alábbiak:

  • Vörös latex – az erő és a szenvedély színe, ami a függönyök, textilek, kárpitok színeként alkalmazható.
  • Barna homok – ami a narancs és a barna vegyes tónusa, az év várhatóan legmelegebb szín trendje. A földet, a természetet, az organikus elemeket idézi.
  • Wellness blue – ami a kék egy világosabb tónusa, a fürdőszobákban érvényesül a legjobban. A fenntarthatóságot, vizet, levegőt és a könnyedséget jelképezi.
  • Mélyzöld tó – azaz a sötét türkiz, egy igazán merész, de annál hatásosabb választás.